Kitty Bertelink

Kitty Bertelink (Alkmaar 1990)

"Ik ben dol op allerlei soorten muziek...altijd en overal, snuffelen in oude fotoboeken, natuurfilms kijken, dwalen door een dierentuin, kleurige kleding dragen, lekker eten, sneupen in de kringloopwinkel........."

Wat is haar achtergrond?

Kitty heeft tijdens haar eindexamen havo, in 2008 de vooropleiding kunstacademie Minerva Groningen gedaan. Na het toelatingsexamen werd ze aangenomen. Toch heeft zij er voor gekozen om een gespecialiseerde opleiding voor fotografie te gaan volgen in Drachten, diploma in 2013 behaald. In 2013 is zij gestart met haar eigen bedrijf: Kitty Fotografie. Van 2014 tot 2016 heeft zij naast haar werk als ZZP-er, fulltime gewerkt als woningfotografe bij ZIEN24 te Rotterdam. Op dit moment werkt Kitty voor opdrachtgever Makelaardij Struiksma te Sneek, Chris Draijer Makelaardij in Bolsward en Brandsma Agrarisch Vastgoed in Goënga, als woning- en interieurfotograaf. Ook is zij actief als zakelijk fotograaf, onder andere website- en profielfoto's.

Wat ze ook heel erg leuk vindt om te doen is speciale portretten maken in een bepaald thema of kleur. Het portret als kunstfoto. Meer te weten komen over Kitty, neem een kijkje op haar website.

In 2009 is Kitty gestart met de creatie van Liefmonster Illustraties. Naast de monsters tekent ze ook graag andere illustraties voor kinderen.

In 2017 is zij het persoonlijke project: "Ode aan de oude hond" gestart. Zij wilde namelijk meer aandacht generenen voor de oude hond. Klik hier voor meer informatie over dit project en over het boek dat hier uit voort is gekomen.

Sinds 1994 wonend in Friesland, eerst in Reahûs en nu in Tirns.

 


Exposities (vanaf 2013 tot heden)

  • Almere (groepsexpositie Sanquin, foto's 2009)
  • Drachten (eindpresentatie fotografie opleiding 2013)
  • Reahûs (groepsexpositie Kunstroute Littenseradiel, foto's en Liefmonster illustraties 2013, 2015, 2016 en 2017)
  • Leeuwarden galerie Westerkade, blokpaneel van 18 x 20 voor de expositie "Kunstenaar laat je kunsten zien" een speciale expositie voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Van april tot oktober 2018.

Illustratie opdrachten


Boeken

 

Social Media Kitty

       

 

 

© 2016 - 2022 Studio Heyki | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel