workshop aquarel

Workshops aquarelleren

Wil je graag leren aquarelleren of je techniek verbeteren? Dan zijn deze workshops wellicht iets voor jou.

Aquarelleren is een van de moeilijkste technieken, maar ook een techniek die je altijd en overal kunt doen. Vroeger werd deze techniek gebruikt om snelle schetsen te maken, later werden deze schetsen in het atelier op een doek met olieverf uitgewerkt. Ook werden er altijd kunstenaars uitgenodigd om mee te gaan op schepen die de wereld gingen ontdekken. Op deze expedities werden dieren, planten en landschappen snel getekend en ingekleurd met aquarel. De kunstenaar had enkel een klein kistje met materialen bij zich en wat schetsboekjes. Tegenwoordig is het schilderen met aquarelverf een volwaardige kunstvorm. 

In onderstaande workshops leer je een aquarel opzetten met potlood, daarbij is er aandacht voor de compositie en voor de technische aspecten van het tekenen. Daarna leer je de fijne kneepjes van de aquareltechniek. De manier van werken en het kleuren mengen. Je kunt zelf een foto of plaatje meenemen of de bloemen of planten (botanische onderwerpen) schilderen die Karin klaarzet. We werken in kleine groepen, maximaal 4 personen. De cursus wordt gegeven bij Karin thuis in Reahus, Friesland.

Je kunt deze workshop volgen inclusief materialen (handig als de techniek nieuw voor je is) of je neemt zelf je verf, papier, penselen etc mee. En natuurlijk is er thee of koffie.

Kosten: €17,50  exclusief materialen en €25 inclusief materialen. Tijdens het bestellen kun je dit aangeven!

Het is ook mogelijk om met een groepje van tenminste 2 tot maximaal 6 personen een workshop op een andere datum te boeken in Reahus. Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en samen met Karin een datum prikken of informeren naar de mogelijkheden.  

Karin verzorgt ook workshops aan schilderclubs of vriendengroepen op locatie. Via het contactformulier kun je infomatie en een vrijblijvende offerte aanvragen.

N.B. Bij onvoorziene situaties, zoals ziekte worden de kosten terug gestort.

© 2016 - 2024 Studio Heyki | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel