gratis verzenden

Een ode aan de Oude Hond

Artikel 1 van 1
€ 26,95 € 19,95 (inclusief btw)

Ode aan de Oude Hond


Gratis verzending 

Kitty Bertelink (21-10-1990) is geboren in Alkmaar en woonde tot haar derde levensjaar in Winkel, Noord-Holland. Vervolgens zijn haar ouders verhuisd naar Reahûs, een klein dorpje in Friesland.

Van jongs af aan heeft zij een grote liefde voor dieren, met name voor honden. In het gezin waren altijd honden aanwezig. Toen haar ouders in 2013 voor drie jaar naar Italië verhuisden, heeft Kitty de verzorging voor de achtergebleven honden (Nico en Geppy) op haar genomen. Later heeft zij ‘haar’ hond Nico meegenomen naar haar nieuwe woonadres in Tirns, Friesland.

Naast haar werk als woning- en interieurfotograaf werkt Kitty graag aan persoonlijke projecten. In het najaar van 2017 borrelde het idee op om iets te gaan doen met oude honden. Rond dierendag, 4 oktober, plaatste zij een foto van haar inmiddels bejaarde hond Nico op Facebook. Met rode strik, mooi geposeerd op een groene achtergrond. Een oude hond in de schijnwerpers. Er kwamen veel reacties op deze foto. Het maakte blijkbaar veel emoties los bij hondeneigenaren. Het idee om een boek te gaan maken was geboren. In totaal zijn er meer dan vijftig bejaarde honden geportretteerd. Allemaal met rode strik of ketting voor een groene achtergrond. Ze is hiervoor, met een mobiele studio, bij meerder opvangcentra en asielen langs geweest. Ook is ze bij hondeneigenaren thuis geweest. Sommige honden konden echt niet meer in de auto vervoerd worden. 

Al met al was dit een omvangrijk project, dat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Vijftig kraakheldere foto’s met persoonlijke, herkenbare verhalen over de honden, verteld door hun baasjes.

Door de hoge leeftijd van een groot deel van de honden, zijn er meerdere tijdens het maken van het boek al overleden. Dit boek is een ode aan hen, maar ook aan alle oude honden die nog in leven zijn.

Nico is 16 jaar geworden.

Productinformatie:

Hardcover, mat zwart fotopapier (kaft).

Binnenkant glossy foto papier, zwart.

Afmetingen: A4 formaat, 217mm x 305mm. 12mm dik. 

110 blz dik.                                                                               

 

 

© 2016 - 2024 Studio Heyki | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel