Wegwijzer

Een ode aan de Oude Hond

Artikel 1 van 1
€ 26,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Ode aan de Oude Hond


Kitty Bertelink (21-10-1990) is geboren in Alkmaar en woonde tot haar derde levensjaar in Winkel, Noord-Holland. Vervolgens zijn haar ouders verhuisd naar Reahûs, een klein dorpje in Friesland.

Van jongs af aan heeft zij een grote liefde voor dieren, met name voor honden. Haar ouders hebben altijd honden gehad. Toen zij voor drie jaar naar Italië verhuisden, heeft Kitty de verzorging voor de achtergebleven honden (Nico en Geppy) op haar genomen. Later heeft zij ‘haar’ hond Nico meegenomen naar haar nieuwe woonadres in Tirns, Friesland.

Vanuit haar werk en passie voor fotografie, heeft Kitty in het najaar van 2017 het idee gestart om een boek te maken over oude honden. In totaal zijn er vijftig honden op de gevoelige plaat gelegd. Ze is hiervoor bij meerder opvangcentra en asielen langs geweest. Daarnaast heeft ze veel particuliere eigenaren opgezocht. Een aantal zijn ook bij haar thuis langs geweest, waarbij de garage als studio fungeerde.

Al met al was dit een omvangrijk project, dat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Vijftig kraakheldere foto’s met persoonlijke verhalen over de honden, zoals opgegeven door hun baasjes.

Door de hoge leeftijd van een groot deel van de honden, zijn er meerdere tijdens het maken van het boek al overleden.  Dit boek is een ode aan hen, maar ook aan alle oude honden die nog in leven zijn.

Een gedeelte van de opbrengst wil Kitty doneren aan "Stichting Dierencentrum Friesland". Het doel van deze stichting is het opvangen van o.a. "overbodige" honden, deze verzorging en eventuele training te geven en vervolgens op zoek te gaan naar een liefdevolle nieuwe baas.

 

Productinformatie:

Hardcover, mat zwart fotopapier (kaft).

Binnenkant glossy foto papier, zwart.

Afmetingen: A4 formaat, 217mm x 305mm. 12mm dik. 

110 blz dik.                                                                               

 

 

© 2016 - 2019 Studio Heyki | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel