Column door Karin

Artikel 12 van 14

Lekker sneupen...


De verjaardag van een goede vriendin komt er aan. Ik vind het altijd leuk om een persoonlijk geschenk te verzinnen. Iets dat ze graag wil hebben maar zelf nog niet had verzonnen. Een echte verrassing dus. Voorgaande jaren was het onder anderen een antieke glazen vaas (in een retrowinkel gescoord), een zijden sjaal gekleurd met natuurlijke materialen. Precies haar kleuren. Een cd van die ene Barokzanger die nog niet zo bekend is in Nederland, in een speciaalzaakje is het me gelukt, en waar ze nu een enorme fan van is….

Dit jaar wil ik het eens anders doen, iets echt anders proberen te vinden. Via Instagram kom je nog eens op ideeën. Zo kun je als je op #etsymagazine of #etsy zoekt echt hele leuke dingen tegen komen. Etsy is een wereldwijde webshop van en voor creatievelingen. Nog nooit op gekeken? Echt even gaan doen. Door mijn Noorse vriendin Ingeborg en Engelse vriendin Anna, ontmoet toen ik drie jaar in Italië mocht wonen en werken, ben ik op het idee gekomen om naast onze mooie webshop ook een etsyshopje te openen. Onder de naam studioheyki. Terwijl ik daar ons winkeltje aan het inrichten was kwamen er allemaal leuke kunstzinnige en creatieve hebbedingetjes naar boven ploppen. Van mensen over de hele wereld. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk afgeleid was en het inrichten van onze schapjes een aanzienlijke vertraging opliep.

Ook via Facebook heb ik een super leuke webshop gevonden. Arthouse online, moet je ook even bekijken. Beeldjes van hedendaagse kunstenaars voor schappelijke prijzen. Dat komt omdat ze de beeldjes gieten in speciale hars, vraag me niet hoe precies. Het materiaal is in ieder geval kleur- en watervast. Prachtige felgekleurde objecten. Helemaal Studio Heyki stijl zeg maar. Het leuke van zulke moderne technieken is dat kunst ineens wel in aanmerking komt voor een cadeautje. Dat geldt natuurlijk ook voor onze kunst op Giclee. Met de moderne printtechnieken is het bijna niet van echt te onderscheiden. De giclee prints op aquarelpapier zijn bijna nog mooier dan het origineel en UV bestendig. Een aquarel kun je eigenlijk niet in de zon ophangen, de kleuren zullen toch na enige jaren teruglopen. Ook al gebruik ik altijd de hoogste kwaliteit aquarelverf. Een aquarel giclee kun je daar en tegen prima in een zonnige ruimte hangen. De kleuren blijven perfect. Ook kun je met de moderne printtechnieken een aquarel giclee op canvas bestellen. Dat is ook prachtig en betaalbaar. Speciaal voor de feestdagen hebben we een leuke aanbieding, een aquarelgiclee met 20% korting! Onderdaan vindt je de kortingscode.

Een andere leuke webwinkel voor betaalbare giclee kunst is Werk aan de muur. Dit bedrijf heeft inmiddels zijn werkgebied uitgebreid naar Duitsland en Frankrijk. Enkele van onze werken zijn inmiddels opgenomen in hun collectie. En ook op de Duitse site! Ja Ja! En je ziet ook daar zoveel leuke dingen langskomen. Ook extra groot of als behang, echt geniaal.

Ik denk dat ik zeker iets ga vinden voor mijn lieve vriendin en ik ga niet uren door de Leeuwaren en Sneek lopen….nee ik ga lekker op de bank met een fleecedekentje shoppen op het net. En wie weet vind ik ook iets leuks voor Kitty (ook bijna jarig) en Sint en Kerst komen er ook aan. En oh ja Jan en Els geven een housewarming in november…..En zoals ze hier in Friesland zeggen, genoeg te sneupen. 

Fijne aanloop op de feestdagen, lieve groet

Karin


Aquarelgiclee van "rustend hondje" met 20% korting

kortingscode: NOESJKA

 

© 2016 - 2024 Studio Heyki | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel